fbpx

Veerle Springintveld

Veerle Springintveld

Workshop facilitator

     Toen ik een paar jaar geleden in de wereld van vrouwencirkels en maancirkels dook, maakte ik contact met een diep weten.  Vanuit de baarmoeder en de aarde. Er werd iets wakker geschud, het raakte een kern en een missie. Een kern waarvan uit ik als afgestudeerd psycholoog, heks en sjamanistisch werker de traditionele hekserij en het sjamanisme mag samenbrengen in o.a. rituelen, ceremonies, meditaties, voorouderwerk en trancereizen. Sommigen van jullie kennen me van de UMA tribe – een platform voor vrouwenwerk. Vandaag de dag is ook Hecuba in het leven geroepen als verzamelnaam en platform voor mijn werk, waarvan uit ik maancirkels en workshops organiseer in omgeving Nijmegen en een Heksencafé Nijmegen heb opgezet.

De workshops voor EJ gaan over belichaming, het leren kennen van onze energie en over het omarmen van het donker. Wanneer we echt alle delen van onszelf kennen en bewonen, weten we ook hoe we onszelf kunnen dragen en voor onszelf kunnen zorgen. Ook in de delen die we verborgen houden in het donker. Die we als we erin afreizen, zich aan ons presenteert in glasharde eerlijkheid. En daarin schuilt zo veel licht. De afgelopen jaren heb ik mogen ontdekken dat het donker het fundament is van ons huis, de wortels waarop alles verder kan groeien. Het loslaten van angst voor het onbekende en contact maken met het niets, met creatie, geeft gronding voor zowel energie als het lijf. Ik neem jullie graag mee op deze reis.

Workshop facilitator

 Workshop: Know thyself | energy, body and sound

Deze workshop nodigt uit om te landen in je lijf en je eigen energie helemaal te verwelkomen. Het zal een aantal tools aanbieden om het hele festival lang te kunnen gebruiken. We zullen werken met het lichaam, met adem, met ons energetisch systeem en de klanken die vanuit het lijf willen klinken. Als ankerpunten gebruiken we de chakra’s, energetische wortels en buik. Door onze eigen energie helemaal te belichamen kunnen we voelen én herkennen wat eigen is en wat bij een ander hoort. Wees welkom! 

Workshop: Meeting the Earth Mother | journeying into the dark

Reis mee naar het donker en ontdek welke lagen er mogen wegvallen wanneer je jezelf in het niets begeeft. In deze sjamanistische reis naar het donker van de aarde kan ieders ervaring anders zijn. Welke lessen heeft het donker jou te leren? Wat mag je aankijken? Wat is jouw kern? Weet dat je tijdens je reis gedragen bent door de aarde, waarin het donker een plek is van alles en een plek van niets, een plek van creatie en een plek van sterfte. We zullen gegrond, in ceremonie en in een heilige, veilige ruimte afreizen naar beneden. Enige ervaring met meditatie komt van pas, maar als je voelt dat dit de workshop voor jou is, wees heel erg welkom.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us