fbpx

Nikki Bogman

Nikki Bogman

Ceremony Facilitator

Nikki heeft altijd al een passie gehad voor het verbinden van mensen. Met zichzelf en elkaar, vanuit liefde en authenticiteit. Ze heeft ervaren hoe waardevol het is om jezelf te onderzoeken, ontmoeten en bevrijden van belemmerende overtuigingen.

โ€œDoor te leven vanuit je centrum, jouw innerlijke zon, kun je jouw unieke licht schijnen op de wereld.โ€

Tijdens haar reizen en earth-keeper gatherings heeft Nikki veel ervaring opgedaan met natuurkrachten en de eeuwenoude wijsheid van moeder aarde. Ze verblijft een deel van het jaar in Suriname, waar ze werkzaam is als sjamanistisch werker en ondersteunt bij de lokale ceremonies, kruidengeneeskunde en rituelen.ย 
In haar workshops en cirkels combineert Nikki haar ervaring als kunstzinnig therapeut en yoga docent met sjamanisme, tantra, tao en rituelen.

Ceremony Facilitator

Workshop: Sacred Shapes: embody your body.

๐˜ž๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ค๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด ๐˜ค๐˜ช๐˜ณ๐˜ค๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜บ. ๐˜›๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ๐˜บ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ญ. ๐˜›๐˜ฐ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ค๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ด๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ. ๐˜‰๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ด. ๐˜š๐˜ค๐˜ข๐˜ณ๐˜ด. ๐˜Š๐˜ถ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ด. ๐˜ž๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด. ๐˜๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ฃ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ท๐˜ฆ. ๐˜๐˜ต’๐˜ด ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง. ๐˜›๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜บ.

Ons lichaam is onze tempel, die het mogelijk maakt voor ons als mens om hier op aarde te kunnen zijn. Maar in plaats van deze tempel te eren met de dankbaarheid en liefde die het verdient, behandelen we deze eerder als een opslagplek. Gedurende ons leven slaan we (energetische) ervaringen op in ons lichaam, waardoor belemmerende blokkades kunnen ontstaan. Maar juist door weerstand te omarmen en blokkades te doorvoelen, kan het transformeren. En creรซren we nieuwe ruimte, om te zijn wie we werkelijk zijn.

Tijdens deze workshop zullen we daarnaast de verbinding aangaan met ons lichaam en de overtuigingen die we hebben over hoe we eruit zien. Laagje voor laagje zullen we deze overtuigingen afpellen.. De stemmen die zeggen dat je niet mooi genoeg bent. Dat je sterker en gespierder zou moeten zijn. Slanker, of juist voller. De stemmen die zeggen dat je lichaam zwak is en niet gezond of vitaal genoeg. De stemmen die zeggen dat fysieke pijn niet goed is en onderdrukt moet worden. Door al deze lagen af te pellen, kom je steeds een laagje dieper bij wie je werkelijk bent.. En daar vinden we de werkelijke schoonheid!

Vandaag ligt de focus op de eerste chakra, welke verbonden is het element aarde. We verbinden ons met onze wortels, we komen aan op het festival en geven hier extra aandacht aan. Aankomen, zakken en een fijne basis in jezelf creรซren voor de rest van de week. We zullen ook werken met fysieke oefeningen om de chakra’s en meridianen te openen, zodat helende (kundalini)levensenergie weer vrij kan stromen en blokkades worden opgeheven.

Het is tijd om thuis te komen. In jezelf. In jouw lichaam. In jouw tempel.

Circle of Women: reconnecting to sisterhood

Het is al een eeuwenoud gebruik dat vrouwen zich met lege en volle maan terugtrekken in โ€˜โ€™de rode tentโ€™โ€™. Een tempel waarin werd gedeeld, gedanst, gezongen en gelachen. Waar in een geborgen sfeer werd opgeladen en geheeld. Een plek om de verbinding met andere vrouwen weer te voelen en met elkaar in contact te zijn.

In deze workshop zal er een veilige bedding zijn die we samen creรซren. Een plek waar jij helemaal welkom bent en je leukste zelf hoeft te zijn: come as you are! Waar concurrentie en vergelijking met andere vrouwen, ruimte maakt voor verbinding en liefdevol samenzijn. We nemen de tijd om naar elkaar te luisteren en de ander รฉcht te zien, vanuit openheid en acceptatie.

Deze cirkel staat centraal rondom de tweede chakra, welke gaat over sensualiteit, emoties en verbinding. Samen zullen we zakken in de ervaring van het vrouw-zijn en de sensualiteit die wij als vrouwen mogen ervaren. Onze kracht, onzekerheden, kwetsbaarheid en emoties krijgen de ruimte. Wat kom jij tegen in de verbinding met jouw vrouwelijkheid, jouw sensualiteit, de godin die jij in essentie bent?

Je mag lachen, huilen, boos worden. Openen en weer dicht gaan. Je vrouwelijkheid vieren, of je er juist voor schamen. Er wordt niets van je verwacht, je hoeft alleen maar te zijn. Je bent welkom, prachtige vrouw, met alles wat je bent en voelt!

Tijdens deze cirkel zal Nikki inspelen op wat er nodig is. Hiervoor gebruikt ze oefeningen zoals meditatie, yoga, dans, zang, zelf-massage en sharing circles.

Sacred Union: balancing your inner masculine and feminine

Durf jij volledig in jouw mannelijke energie te staan, je grenzen aan te geven en te gaan voor wat jij wilt in het leven?

Voel jij je veilig genoeg om vanuit je diepste vrouwelijke energie te openen en jezelf te tonen aan je omgeving?

De relatie tussen de masculine en feminine energie is een thema wat voortdurend in beweging en ontwikkeling is. The eternal dance of the masculine and feminine: een dans van aantrekken en afstoten, eenheid en afgescheidenheid. Terwijl we diep van binnen verlangen naar verbinding. Om gezien te worden als de persoon die jij bent. Zonder maskers, rolverdelingen en verwachtingen. Niet alleen door de ander, maar vooral ook door jezelf.

Tijdens deze cirkel maken we ruimte voor elkaar. Om als brothers and sisters, als siblings, in gelijkwaardigheid samen te zijn. Elkaar te (h)erkennen als de persoon die we werkelijk zijn.

Op een speelse manier zullen we in de masculine-feminine polariteiten duiken. We nodigen je uit om in jouw mannelijkheid of vrouwelijkheid te zakken en hieruit in contact te gaan met de ander. Vanuit authenticiteit en openheid nemen we de tijd om naar elkaar te luisteren en de ander รฉcht te zien. En de mannelijke en vrouwelijke kanten in onszelf en de ander te eren.

Samen creรซren we een veilige setting waarin jij welkom bent, precies zoals je bent. Je hoeft je niet kleiner of groter, leuker of mooier voor te doen: come as you are!

In deze cirkel zal een afwisseling zijn van gezamenlijke, partner en groepsoefeningen. Hiervoor zal gewerkt worden met elementen uit de tantra, authentic relating, yoga, lichaamswerk, opstellingswerk en sharings.

Ook wanneer je je niet als man of vrouw identificeert maar een genderdiverse identiteit hebt ben je welkom in de cirkel. We zullen tijdens deze ceremonie werken met de energie van de polariteiten, de masculine en feminine energie. Deze energie onderzoeken we onafhankelijk van gender en geslacht.

Urban witches & wizzards: ritual, magic & soul-emerge

It’s time. Time for men and women to unify and join forces. From a space of equality, love, wisdom and strength.
Het is MAGISCH wanneer mannen en vrouwen samen komen in een rituele setting. Waar wijsheid gedeeld wordt, vanuit openheid en gelijkwaardigheid. Waar we elkaars krachten mogen ontmoeten, erkennen en bundelen. Dit is niet alleen helend voor onszelf, maar ook voor de collectieve man-vrouw lijn en de wereld om ons heen.
Laat je onderdompelen in de mystieke wereld van rituelen, magie en modern witchcraft. We vragen je een offer mee te brengen, waarmee we samen het altaar zullen creรซren. Denk hierbij aan iets uit de natuur, een steen, een vrucht, een tak. Voel jij dat je een ander voorwerp mee wilt brengen, yes, doe het! Een kruid om te branden, een muziekinstrument om kracht bij te zetten, een talkingstick, een talisman.
Samen geven wij dit ritueel vorm waarbij we ons verbinden met de intuรฏtie die in ons allen huist. En verbinden we ons met de magie en scheppende kracht die in ons alles leeft.

Future Ancestors: a shamanic journey

We are the ancestors of tomorrow. We are the change that weโ€™ve been waiting for.

We leven in een beweeglijke tijd. Een tijd waar oude patronen langzaam afbrokkelen en we ons steeds bewuster worden van de impact die we hebben. De keuzes die onze voorouders hebben gemaakt, bepalen het hier en nu. En de keuzes die wij vandaag maken, hebben impact op de toekomst. Wij bepalen welk pad we willen bewandelen en op wat voor manier we dit doen: nemen we stappen gebaseerd op conditionering, ons eigen verlangen en ego, of vanuit harmonie met onze ziel, elkaar, de aarde en alles wat is?

Tijdens deze sjamanistische reis creรซren we een bedding waar je kunt verbinden met jouw pad en innerlijke wijsheid. En deze in verbinding met moeder aarde aan te gaan. Want niet alleen onze voorouders dragen wijsheid en een diep innerlijke weten in zich.. Ook wij zijn verbonden met deze eeuwenoude bron van kennis, die de wereld zo ontzettend nodig heeft in tijden als deze!
We nodigen je uit om af te dalen in wijsheid van jouw ziel, voorouders, moeder aarde, de windrichtingen en alle andere spirits en beschermers die jij met je meedraagt. Om te her-inneren wie je werkelijk bent. Zodat jij jouw unieke licht kan schijnen op de aarde, tijdens jouw levenspad.

Het is tijd om de wonden van het verleden te helen en stappen te zetten vanuit wat de wereld NU nodig heeft. Wandel jij met ons mee?

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us