fbpx

Meike Niemeijer

Meike Niemeijer

Coach and trainer

Wat is het in ons dat bemind wil worden?

Zoals iedereen, werd ook ik volledig open geboren. En ja, zoals iedereen leerde ik mezelf te beschermen tegen pijn. Droeg ik een masker, kroop desnoods weg onder de sprei van mijn bed. Eenzaamheid. Wie kent me eigenlijk echt? Waar zitten de elastiekjes zodat ik mijn masker kan afleggen? De elastiekjes heb ik gevonden. Ik val en ik sta op. Als coach en trainer bied ik je de veiligheid en de bedding om je eigen maskers af te durven doen. Hoe meer jij je wezenlijk gezien voelt, hoe minder maskers je nodig hebt. Je bent in staat om kwetsbaar te zijn en je leven open en vrij te leven. Je hebt geen sprei meer nodig. Trouwens, ik ook niet.

In de workshops die ik geef op het EJ Zomerfestival 2020 (de Kundalini meditatie, Verken je eigen ruimte en Mild zijn voor jezelf) onderzoeken we op verschillende manieren de maskers die jij gebruikt om jezelf te beschermen, maar die er ook voor zorgen dat je niet voluit van je levensenergie kunt genieten. En die de ander van jou weg houdt. Door middel van lichaamswerk, visualisaties en meditaties leer je contact te maken met je pure ongeschonden zelf, je essentie. Wat is het in ons dat bemind wil worden?

 

 

Coach and trainer

Workshop: Kundalini Meditatie (Osho), Shake it baby

De veranderingen in je leven, en het gebrek aan controle daarop, kan zorgen voor gevoelens van weerstand, frustratie en verzet. Shake it baby, is mijn devies. Want dit soort gevoelens blokkeren de natuurlijke energiestroom die je voedt met vreugde en plezier. Door je lijf te laten schudden en dansen kunnen de blokkades smelten en gaat je levensenergie, je kundalini, weer stromen. In de verstilling van het laatste deel van de meditatie kun je met een heldere en kalme geest jezelf observeren en puur aanwezig zijn.

Workshop: Verken je eigen ruimte: dans de dans van nabijheid

Hoeveel ruimte heb jij nodig om je prettig te voelen? Ben je snel bang dat de ander te dichtbij komt of voel je juist verlangen naar meer nabijheid? Kun jij helemaal bij jezelf, bij je eigen kern blijven als je in contact bent met de ander? Kun je je grenzen aangeven als de ander dichterbij komt dan jij prettig vindt?

Ontdek door middel van lichaamsgerichte oefeningen en een visualisatie hoe jij beweegt vanuit je eigen ruimte.

Workshop: Mild zijn voor jezelf

Word je gek van de stroom aan (zelfkritische) gedachtes in je hoofd?

Die terugkerende gedachtes zijn gebaseerd op overtuigingen over jezelf, over wie je bent en hoe je moet zijn. Geloof me: been there, done that. Deze overtuigingen komen uit je kindertijd, maar zijn later nog heel sturend in hoe je over jezelf denkt.

Onderzoek welke basisovertuigingen er in jou leven en hoe die je gedachtes beïnvloeden. Door daar met afstand en mededogen naar te kijken, zal je ervaren dat je milder wordt en de stroom van gedachtes tot rust komt.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us