fbpx

Marisse van Drunen

Marisse van Drunen

Workshop facilitator

Hoi! Ik ben Marisse van Drunen. Sinds een aantal jaar ben ik betrokken bij het festival van Eigentijds Jongeren. Ik maak deel uit van het lichtteam (ondersteuning) en ga dit jaar ook een workshop geven!

 De laatste acht jaar heb ik veel gereisd en heb ik onder andere vier jaar in West-Afrika gewoond. Naast dat zelfontplooiing en het ontwikkelen van een meer natuurlijke levensstijl centraal stond tijdens mijn reis, ben ik ook altijd erg aangetrokken geweest tot gemeenschappen. Zo heb ik 2,5 jaar meegedraaid met een Afrikaanse familie (tribe) hun dagelijkse activiteiten, ceremonies en gebruiken. Hierdoor heb ik kunnen proeven en voelen van het ‘’Afrikaanse samenleven.’’ Ondanks dat mijn levensreizen mij de laatste tijd meer naar Europa trekken, ben ik nog steeds verbonden met een aantal families (tribes) in Gambia.

 Het voelt alsof er in Europa zich ook steeds meer gemeenschappen/tribes aan het vormen zijn en er steeds meer ontvankelijkheid ontstaat voor “samenleven”. Dit doet mijn hart enorm veel plezier en ik voel dat ik met veel enthousiasme mijn deel bij mag dragen. In mijn workshops neem ik je graag mee in mijn belevingen, inzichten en oefeningen.

Workshop facilitator

Workshop: Bee-ing

In deze workshop gaan we inzoomen op de natuur.

Tijdens mijn reizen heeft de natuur altijd een grote invloed op mij gehad. Door te minimaliseren en mijn levensstijl te versimpelen, waar ik in Afrika dagelijks inspiratie voor vond, kwam ik steeds dichter bij de kern van mijzelf. In die kern voelde ik veel verbinding en erkenning in de natuur. Gaandeweg leerde ik steeds meer samen te ‘’flowen’’ met de natuur en mocht ik ook letterlijk samenwerken met de natuur. Naast het aanleggen van tuinen en het verbouwen van gewassen (Moringa bomen), heb ik ook geleerd van de West-Afrikaanse kruidenkunde. 

In deze workshop gaan we inzoomen op de natuur. De natuur bezit zo veel wijsheid, liefde en ondersteuning. In deze workshop gaan we samen de reis aan om dit te vinden! Onze beleving van de natuur te verbinden met onze eigen Bee-ing.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us