fbpx

Marc Swillens

Marc Swillens

Healing Harmony Musician

Marc is een muzikant in hart en nieren en begeleidt mantra’s met zijn hele ziel en ZIJN. Zijn passie is samen muziek maken, samen zingen in groepen, in verbinding, en stilte. In de afgelopen 3,5 jaar heeft Marc zich ontwikkeld tot multi-inzetbare muzikant. Zo speelt hij percussie, gitaar, maar vooral harmonium. In zijn begeleiding van mantra’s heeft hij de intentie mensen mee te nemen in een reis. Soms een reis gericht naar binnen en soms een ecstatische reis naar buiten gericht wat kan eindigen in een dansfestijn. Het kent veel verschillende kleuren en vormen. Mantra’s zingen is voor hem meer dan “gewoon” zingen.

Samen met verschillende muzikanten vormt hij, en is hij drager van, Healing Harmony. Een collectief dat zich inzet om mensen heling met klank en trilling te bieden. Volgens Marc zijn mantra’s krachtig en daardoor helend. Zo probeert hij met zijn collectief Healing Harmony dan ook mensen heling te geven op een gepassioneerde manier. Alles is welkom in de ceremonies van Healing Harmony. Huilen, lachen, dansen, stilte, angst of weerstand. Emoties zijn welkom, en zijn er om te transformeren wanneer nodig.

Healing Harmony

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen is meditatief zingen, ook wel Kirtan genoemd, waarbij je een zin of een aantal woorden herhaalt. Hierdoor kom je in een medititatieve staat en kan men rust ervaren. Mantra’s kunnen ook emoties losmaken waardoor in men een transformatie kan ervaren. Uiteindelijk transformeert mantra zingen dat wat in de weg zit om bij de ware essentie van je bestaan te komen. Tijdens een mantra cirkel wordt er vaak een veilige bedding gemaakt om deze emoties toe te laten.

 

Wat is een mantra? 

Een mantra is een herhalende zin, of woord, waarmee je in een meditatieve staat komt. Hiermee gaan we uit het hoofd en meer in ons lijf en hart. De mantra’s zijn voornamelijk in de taal sanskrit (hindu), en soms in een andere taal (bijv. engels). Je hoeft de woorden niet te kennen om te voelen wat de mantra met je doet. 
Meestal gaan mantra’s over vertegenwoordigde kwaliteiten in onszelf, of over de eenheid van het bestaan, moeder aarde of het universum. Kortom, het vertegenwoordigt alles wat met de kern van het leven te maken heeft. 

“Help, ik kan niet zingen(?)”

Vaak denkt men dat men niet kan zingen omdat men vaak denkt dat je dan ook “mooi” moet kunnen zingen. En dat is nou juist waar het bij mantra zingen niet om gaat. Bij mantra zingen gaat het om de uiting van de klank, en het openen van het keelchakra, waarmee we bevrijding kunnen ervaren.

Voel je welkom, zelfs als je nog nooit gezongen hebt! 
Bovendien kunnen mensen vaak beter zingen dan ze denken, als ze de ruimte krijgen om het niet “perfect” te hoeven kunnen 😉
En.. iedereen is welkom, met alles wat er leeft.

Meditatie en klankreis: het universum in jou

Kees Schenk en Marc Swillens nemen je mee in een muzikale klankreis door het universum in jou. Ontdek de overvloed, kracht en overgave die een klankreis jou kan geven. Tijd voor integratie en rust. Tijd voor jou. Met mantra’s, gong spel, klankschalen en meer.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us