fbpx

Kees Schenk

Kees Schenk

Lead Facilitator

Kees Schenk heeft een passie voor het verbinden van mensen en is iemand die echt zijn hart volgt. Als oprichter en hoofdorganisator van de Eigentijdse Jongeren is het zijn missie om jong Nederland te verbinden. Dit doet hij onder andere door middel van workshops op het gebied van verbinding, mindfulness, lezingen waarin hij spirituele kennis deelt en als ceremonie begeleider van dit festival. Hij laat zich graag inspireren door tantra, boeddhisme en de ervaringen die hij in zijn leven heeft gehad.

“Ik wil mensen een veilig thuis geven. Met name mensen die in het proces zitten van spirituele groei. Samen creëren vanuit het hart, je geborgen kunnen voelen en tot rust komen. Dit realiseren we bijvoorbeeld door middel van het EJ Zomerfestival. Samen maken we de wereld een mooiere plek.’’

Ceremony Facilitator

Aarde Meditatie: Verbinden met onze wortels

 Als mensen zijn wij vergeten hoe we kunnen verbinden met onze wortels (aarden). Hierdoor zijn we afgesloten van de levensenergie die eigenlijk constant tot onze beschikking kan zijn. We zijn het veilige contact met de aarde daardoor deels kwijt.  

Verbinden met de aarde betekent ook dat wij de aarde dragen, zodat zij ons kan dragen. Deze afstemming vraagt om een diepe overgave aan de aarde, een bereidheid om hier contact mee te leggen en dit contact te onderhouden. Tijdens deze workshop wordt je uitgenodigd om te zakken van je hoofd, naar steeds lager in je lijf.  

We richten onze aandacht en energie naar beneden, om ons te diep in de aarde te wortelen. En zelfs elkaars wortels te ontmoeten onder de grond. We geven ons dan via de adem over aan de aarde, de stroom onder ons, waarmee we ons lichaam kunnen voeden. 

Wees welkom als jij deze eerste dag het contact met de aarde en andere mensen, onder de grond wil maken. Zodat jij aangesloten raakt op het netwerk dat de aarde is. 

 

Partnermeditatie: een oceaan van liefde

Laat je meevoeren door de stroom die liefde is. Tijdens deze verdiepende tantrische meditatie krijg je de gelegenheid om dieper in je eigen gevoel te zakken en deze te delen met een (gelegenheids)partner. Ervaar wat er in jouw diepe wateren te ontdekken valt, hoe we hier ruimte aan kunnen geven en hoe fijn het is om een druppel in de oceaan te zijn die liefde is.

 

Interactieve lezing: van 3D naar 5D

Heb je je altijd al afgevraagd wat er nou bedoelt wordt met termen als 3D, 4D en 5D? Of wil je je hier meer in verdiepen? Tijdens deze interactieve lezing krijg je informatie en ervaring over wat deze concepten inhouden en hoe wij daar als mensen doorheen kunnen bewegen.

We leren hoe de aarde en de mensheid door een transformatie gaat, op weg naar een nieuwe trilling en bijpassende realiteit.

Verwacht een lezing waarbij we ook in meditatie gaan om de uitgelegde concepten te ervaren. Je wordt uitgenodigd om met een open blik aanwezig te zijn en te ervaren hoe het is om te leven in een verruimd bewustzijn.

 

Eyegazing playground: verbinden met ruimte

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I’ll meet you there.”

~ Rumi

Laten we elkaar ontmoeten in het nu. Door middel van meditatie, eyegazing en sharing gaan thuiskomen bij onszelf en verbinden met elkaar.

  • Meditatie: In stilte in contact met onszelf zijn.
  • Eyegazing Playground: ruimte om met ieder in contact te komen, via oogcontact in de vrije ruimte die we samen creëren.
  • Sharing: krijg de ruimte om te delen hoe de avond voor jou was, of wat je dan ook wil delen.

De begeleiding en introductie van de verschillende onderdelen wordt gedaan door Kees Schenk

 

Lezing: De toekomst van Eigentijdse Jongeren en de wereld

Dit jaar brengt veel onzekerheid en nieuwe ervaringen met zich mee. Je vraagt je misschien af… Waar gaat dit allemaal naar toe? In deze lezing deelt Kees Schenk tijdens een presentatie hoe de toekomst van de Eigentijdse Jongeren en de wereld er volgens hem uit gaat zien op basis van de nieuwste trends, astrologische bevingen, eigen ervaringen en een interview dat hij met jullie zal delen ontdekken we de wonderlijke en uitdagende toekomst waar we ons heen bewegen.

Meditatie en klankreis: het universum in jou

Kees Schenk en Marc Swillens nemen je mee in een muzikale klankreis door het universum in jou. Ontdek de overvloed, kracht en overgave die een klankreis jou kan geven. Tijd voor integratie en rust. Tijd voor jou. Met mantra’s, gong spel, klankschalen en meer.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us