Voor Wie

Het Eigentijdse Jongeren zomerfestival is bedoeld voor bewuste jonge mensen van 18 t/m 39 jaar. Het festival draait om genieten van elkaars gezelschap, verbindende en interessante workshops, muziek, natuur, rust en de ruimte om te ‘zijn’.

Ben je op zoek naar:

 • Contact en verbinding met andere bewuste jongeren
 • Vele workshops op het gebied van spiritualiteit
 • De mogelijkheid om onderdeel te worden van onze community
 • Een plek waar jij jezelf kan verkennen
 • De ruimte en ondersteuning om jouw wijsheid te delen met anderen

Voel je nu een ‘ja’ opborrelen? Dan zul je je helemaal thuis voelen op ons festival. Je bent van harte welkom!

Waar en Wanneer

▸ Het Eigentijdse Jongeren Zomerfestival 2020  vindt plaats van woensdag 12 t/m dinsdag 18 augustus op Landgoed de Wielewaal.

▸ Het adres is Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde

▸ Op woensdag 12 augustus kun je al vanaf 11:00 uur op de camping terecht, festivalbezoekers zijn welkom op het terrein tot dinsdag 18 augustus om 18:00 uur.

▸ Gedurende het festival is het terrein 24/7 open. Op de camping is het na 12 uur stil.

Vervoer

Het adres van het festivalterrein is Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde.

Openbaar Vervoer

Het festival is bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is Flevo-Natuur/Wielseweg, Zeewolde. Neem hiervoor bus 160 vanaf Almere Centrum of Amersfoort Vathorst. Let er wel op dat de bus maar een paar keer per dag rijdt. Lopend is het vanaf de bushalte nog een kwartier naar het terrein. Loop de Wielseweg af, totdat je bij een slagboom komt. Het festivalterrein ligt rechts voorbij de slagboom.

Je kunt ook gebruik maken van de pendelservice vanaf:

– Station Nijkerk voor € 10,-
– Bushalte Nijkerkersluis Zeewolde voor € 4,-
– Bushalte Flevo-Natuur/Wielseweg, Zeewolde € 2,-

Bel hiervoor met 0622876639. De pendelservice is mogelijk van 09:00 uur tot 21:00 uur.

 Eigen Vervoer

Als je met de auto komt, kun je parkeren op het gratis parkeerterrein. Dit bevindt zich voorbij de slagboom rechtdoor. Bel voor het openen van de slagboom met de festivaltelefoon: 06-40025133.

Denk aan het mileu en kijk of de afstand voor jou te fietsen is, en of je kunt carpoolen met andere festivalgangers! Meer informatie over het carpoolen vindt je in het facebookevent.

Verblijf

Een festivalticket is inclusief een plek op de camping, op wandelafstand van het festivalterrein. Uiteraard dien je je eigen tent mee te nemen. Campers of busjes zijn ook toegestaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aankomsttijd
Op woensdag 12 augustus vanaf 11:00 uur kun je al op de camping terecht en dinsdag 18 augustus moet iedereen om 18:00 uur van het terrein zijn.

Gedurende het festival is het terrein 24/7 open. Op de camping is het na middernacht stil.

Faciliteiten
Er is beperkt elektriciteit beschikbaar. We raden je daarom aan om je elektrische luchtbedpomp, haardrogers e.d. thuis te laten. Wel is er de mogelijkheid om je telefoon op te laden. Er zijn op de camping sanitaire voorzieningen  waar je gratis gebruik van kunt maken. Op het festivalterrein is een kampvuurplaats voor knusse avonden, en voor een verkoelende duik kun je terrecht bij meerdere zwemplekken op en rond het terrein.

Camping
Een festivalticket is inclusief een plek op de camping. Hier slaap jij in jouw eigen meegebrachte tentje op wandelafstand van het festivalterrein. Campers en busjes zijn ook toegestaan, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Verblijf
Je kunt op woensdag 12 augustus al vanaf 11:00 uur op de camping terecht. Festivalbezoekers zijn welkom op het terrein tot dinsdag 18 augustus om 18:00 uur.

Gedurende het festival is het terrein 24/7 open. Op de camping is het na middernacht stil.

Kaart
Op de onderstaande kaart kun je het festivalterrein bekijken.

Eten

Daily Delicious zal op het festival heerlijke maaltijden voor ons verzorgen, zodat je op het festival heerlijk kunt eten en alle ruimte hebt om te genieten van de mooie ontmoetingen met jezelf, de natuur en de andere mensen om je heen!

Daily Delicious staat voor kwaliteit. Met het oog op mens, dier, planeet werken ze zoveel mogelijk met goede en gezonde producten. Alle maaltijden zijn in principe veganistisch en er kan rekening gehouden worden met jouw dieetwensen.

In de aanloop naar het festival zullen we het menu bekend maken, maar je kan nu alvast je maaltijden bestellen.

Er is ook gelimiteerde mogelijkheid om zelf te koken op het terrein.

Familiecamping

Dit jaar zijn kinderen t/m 8 jaar voor het eerst welkom op het EJ Zomerfestival! We bieden geen kinderprogramma aan, maar willen ouders de kans bieden samen met hun kinderen op de camping te verblijven. Er zal op het festival een gecertificeerd kinder-EHBO’er aanwezig zijn. 

Omdat er geen programma wordt aangeboden, hoeft voor kinderen enkel de campingkosten  betaald te worden. Voor kinderen zal het mogelijk zijn om tegen gereduceerdtarief maaltijden aan te schaffen. Om de energie op het festivalterrein te bewaken is het terrein niet op elk moment toegankelijk voor de kinderen. Tijdens de eetmomenten, en enkele ceremonies, zullen zij wel welkom zijn op het terrein.

Als jij jouw kinderen mee wilt nemen naar het Zomerfestival, vragen wij jou om zelf opvang en vermaak voor jouw kinderen te regelen. Dit kan bijvoorbeeld door samen met andere ouders iets af te spreken, of bijvoorbeeld de grootouders of een oppas voor een dagje uit te nodigen. Om deze reden kan elke ouder zich met maximaal drie kinderen aanmelden voor het festival.

We hopen op basis van co-creatie een mooie festivalervaring voor ouders en kinderen te bieden. De families met kinderen komen op hetzelfde, afgezonderde stukje camping te staan. Wij zullen een krijtbord en app-groep verzorgen, zodat activiteiten, gezamelijk eten en oppasdiensten gedeeld kunnen worden. Binnen ons netwerk kunnen we bijvoorbeeld wolvilten, schminken en ouder-kind Biodanzaworkshops aanbieden.

Lijkt het je leuk om kinderworkshops aan te bieden? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wil jij samen met jouw kinderen het EJ Zomerfestival beleven? Meld je aan via het reguliere aanmeldformulier, en geef aan hoeveel kinderen jij mee zal nemen.

Wat neem ik me?

 

Kom je voor de eerste keer naar het EJ Zomerfestival, en vraag je je af wat je mee kan nemen? Wij helpen je graag op weg!

 • Jouw aanwezigheid
 • Kampeerspullen
 • Je mooiste, comfortabelste kleding voor warm en koud weer
 • Jouw muziekinstrument, bodypaint, tekenspullen, hoepel, poi, wat je maar nodig hebt om creatief te zijn!
 • Lekkere vegan snacks voor tussen de maaltijden door
 • Een boek of je lievelingsmuziek voor als je je terug wilt trekken
 • Pen en papier, om jouw ervaringen van workshops op te schrijven
 • Kleding voor de kledingruiltent
 • Zwemkleding (als je dit prettig vindt)
 • Een powerbank en telefoonoplader
 • Citronella of teatree olie om muggen op afstand te houden
 • Geld of je pinpas, om chai en taartjes te kopen
 • Vuilniszakken, om je kampeerplek netjes te houden

Teachers

Er staat al een aantal prachtige workshops op het programma, zoals Ecstatic Dance, Tantra, Yoga, Meditatie, Biodanza, mooie verbindende ceremonies en nog veel meer!

Heb je zelf een workshop die je graag wil geven, hier heb je de mogelijkheid! Neem contact met ons op, dan overleggen we of het in het programma verwerkt kan worden.

Als je aan het festival wil bijdragen door te koken, mensen naar de bushalte te pendelen of op een andere manier actief te zijn als vrijwilliger zijn we daar ook heel blij mee! Lees de volgende paragraaf voor meer infomatie.

Vrijwilliger

Wil jij ook bijdragen aan het grootste Eigentijdse Jongeren evenement van het jaar? Kom dan helpen als vrijwilliger. Zonder jou kunnen we het Zomerfestival niet tot een succes maken!

Als vrijwilliger draag jij bij aan al het moois dat er tijdens de festivalweek wordt neergezet. Je werkt dagelijks een aantal uur als vrijwilliger. In ruil hiervoor kun je gratis deelnemen aan het festival. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden voor de volgende teams:

 • Infoteam (mensen verwelkomen, eerste aanspreekpunt)
 • Keukenteam (helpen bij de catering: snijden, uitserveren, afwassen)
 • Milieuteam (terrein netjes houden)
 • Lichtteam (opvangen van deelnemers tijdens en na workshops, spaceholden en een luisterend oor bieden)

De volgende teams vragen enige vaardigheden en ervaring. Bovendien vinden de werkzaamheden al vóór het festival plaats. Het voordeel hiervan is dat jij tijdens het festival alle tijd hebt om workshops te volgen en van het festival te genieten!

 • Marketingcommunicatieteam (schrijven van berichten, voorbereiden van beeldmateriaal)
 • Op- en afbouwcrew (beschikbaar voor en na het festival, zwaar fysiek werk)

Draag jij graag bij aan het festival? Meld je aan als vrijwilliger!

 

Huisregels

Om het festival voor iedereen gezellig te houden, zijn er een paar huisregels waar iedereen zich aan dient te houden:

Toegang
Op verzoek van het festival personeel of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld.

Alcohol en drugs
Het EJ Zomerfestival is alcohol- en drugsvrij. Wij zorgen voor de Natural Highs!
Indien dit wel wordt gedaan word je verwijderd van het festival.

Het is wettelijk verboden om illegale middelen zoals drugs bij je te hebben of te verhandelen. De organisatie kan bagage, auto’s, caravans en campers hierop doorzoeken. Tevens zijn overige geestverruimende middelen (waaronder o.a. plantmedicijnen en lachgaspatronen) niet toegestaan op het terrein.

Medicijnen
Zware medicijnen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen alleen met een doktersverklaring naar binnen.

Roken
Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt.

Geluid
Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties/gettoblasters zijn niet toegestaan op de camping of het festivalterrein. Transistorradiootjes of live muziek zijn uiteraard welkom. Op de camping is het na middernacht stil.

Afval
Volle vuilniszakken kun je kwijt bij de afvalpunten die op de camping aanwezig zijn. Samen houden we het terrein schoon en netjes.

Glas
Glas is op het gehele terrein verboden, dus ook op de campings. Je mag wel een stenen of plastic beker meenemen.

Hinderlijk gedrag
Hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de festivalvreugde is niet toegestaan. Het is ook verboden om de festivaltenten te beklimmen.

Handel
Zonder toestemming van de organisatie worden er geen goederen verhandeld, samples uitgedeeld of geflyerd op het festivalterrein, de campings of de parkeerterreinen.

Huisdieren
Worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping.

Wel: wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, foto-/videoapparatuur.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us