fbpx

Voor Wie

Het Eigentijdse Jongeren Zomerfestival wordt voor én door bewuste jonge mensen van 18 t/m 39 jaar georganiseerd. Het festival draait om genieten van elkaars gezelschap, verbindende en interessante workshops, muziek, natuur, rust en de ruimte om te ‘zijn’.

Ben je op zoek naar:

 • Contact en verbinding met andere bewuste jongeren
 • Vele workshops op het gebied van spiritualiteit
 • De mogelijkheid om onderdeel te worden van onze community
 • Een plek waar jij jezelf kan verkennen
 • De ruimte en ondersteuning om jouw wijsheid te delen met anderen

Voel je nu een ‘ja’ opborrelen? Dan zul je je helemaal thuis voelen op ons festival. Je bent van harte welkom!

Waar en Wanneer

▸ Het Eigentijdse Jongeren Zomerfestival 2021  vindt plaats van woensdag 9 t/m dinsdag 15 augustus op Landgoed de Wielewaal.

▸ Het adres is Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde

▸ Op maandag 9 augustus kun je al vanaf 11:00 uur op de camping terecht, festivalbezoekers zijn welkom op het terrein tot dinsdag 18 augustus om 18:00 uur.

▸ Gedurende het festival is het terrein 24/7 open. Op de camping is het na 12 uur stil.

Coronamaatregelen

Vorig jaar is ons festival ook tijdens de corona crisis doorgegaan. Op dit moment weten we nog niet hoe de situatie rondom het corona virus zal zijn tijdens deze zomer. Wij verwachten een festival met 150-300 mensen te organiseren.

 Voor nu kunnen we zeggen dat om jouw veiligheid en die van iedereen op het festival te bewaren, wij vragen iedereen met verkoudheidsklachten, verhoging, keelpijn, last van hoesten, neusverkoudheid een loopneus, verlies van smaak of reuk of andere klachten die kunnen wijzen op corona niet naar het festival te komen. Als je je laat testen op COVID-19 en de uitslag negatief is, ben je uiteraard wel welkom. Neem de negatieve testuitslag in dat geval mee.

 We verwachten dat de ontwikkelingen van de komende maanden een effect kunnen hebben op ons beoogde festival beleid. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Vervoer

Het adres van het festivalterrein is Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde.

Openbaar Vervoer

Het festival is bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is Flevo-Natuur/Wielseweg, Zeewolde. Neem hiervoor bus 160 vanaf Almere Centrum of Amersfoort Vathorst. Let er wel op dat de bus maar een paar keer per dag rijdt. Lopend is het vanaf de bushalte nog een kwartier naar het terrein. Loop de Wielseweg af, totdat je bij een slagboom komt. Het festivalterrein ligt rechts voorbij de slagboom.

Je kunt ook gebruik maken van de pendelservice vanaf:

– Station Nijkerk voor € 7,-
– Bushalte Nijkerkersluis Zeewolde voor € 4,-
– Bushalte Flevo-Natuur/Wielseweg, Zeewolde € 2,-

Bel of SMS hiervoor met 0616145287. De pendelservice van de bushaltes loopt op maandag 9 augustus tussen 11:00 en 13:30 uur en tussen 16:30 en 18:00. De ritjes vanaf station Nijkerk worden op maandag 9 augustus gemaakt tussen 10:30 en 13:30 uur en tussen 16:30 en 18:00 uur.

Eigen Vervoer

Als je met de auto komt, kun je gratis parkeren op het parkeerterrein. Dit bevindt zich voorbij de slagboom rechtdoor. Bel voor het openen van de slagboom naar 06 16145287.

Denk aan het milieu en kijk of de afstand voor jou te fietsen is, en of je kunt carpoolen met andere festivalgangers! Meer informatie over het carpoolen vindt je in het facebookevent.

Verblijf

Op de  festivalticket is inclusief een plek op de camping, op wandelafstand van het festivalterrein. Uiteraard dien je je eigen tent mee te nemen. Campers of busjes zijn ook toegestaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aankomsttijd
Op maandag 9 augustus vanaf 11:00 uur kun je al op de camping terecht en zondag 15 augustus moet iedereen om 18:00 uur van het terrein zijn.

Faciliteiten
Er is beperkt elektriciteit beschikbaar. We raden je daarom aan om je elektrische luchtbedpomp, haardrogers e.d. thuis te laten. Wel is er de mogelijkheid om je telefoon op te laden. Er zijn op de camping sanitaire voorzieningen  waar je gratis gebruik van kunt maken. Op het festivalterrein is een kampvuurplaats voor knusse avonden, en voor een verkoelende duik kun je terecht bij meerdere zwemplekken op en rond het terrein.

Camping
Een festivalticket is inclusief een plek op de camping. Hier slaap jij in jouw eigen meegebrachte tentje op wandelafstand van het festivalterrein. Campers en busjes zijn ook toegestaan, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

LET OP: Vanwege de coronamaatregelen vragen we van iedereen, dus ook mensen die tot één huishouden behoren, om anderhalf meter afstand te houden en in eigen tent te slapen. Houd hier rekening mee, en neem genoeg kampeerspullen mee.

Eten

Onze kok Karo kookt voor jou heerlijke veganistische maaltijden!

Op de eerste dag van het festival, maandag 9 augustus, is er alleen een diner. Op de laatste dag, zondag 15 augustus, alleen ontbijt en lunch. Alle andere dagen zijn er drie maaltijden per dag te krijgen via onze catering..

We wassen zelfs voor je af!

Omdat we geen eten willen verspillen vragen we je jouw maaltijden voor aanvang van het festival te bestellen. Je kunt hier het menu bekijken.

Wat neem ik me?

 

Kom je voor de eerste keer naar het EJ Zomerfestival, en vraag je je af wat je mee kan nemen? Wij helpen je graag op weg!

 • Jouw aanwezigheid
 • Kampeerspullen
 • Je mooiste, comfortabelste kleding voor warm en koud weer
 • Jouw muziekinstrument, bodypaint, tekenspullen, hoepel, poi, wat je maar nodig hebt om creatief te zijn!
 • Een dekentje, yogamatje of kussen, om comfortabel te kunnen zitten tijdens rustige workshops
 • Lekkere vegan snacks voor tussen de maaltijden door
 • Een boek of je lievelingsmuziek voor als je je terug wilt trekken
 • Pen en papier, om jouw ervaringen van workshops op te schrijven
 • Zwemkleding (als je dit prettig vindt)
 • Een powerbank en telefoonoplader
 • Citronella of teatree olie om muggen op afstand te houden
 • Geld of je pinpas, om chai en taartjes te kopen
 • Vuilniszakken, om je kampeerplek netjes te houden

Teachers

Er staat al een aantal prachtige workshops op het programma, zoals Ecstatic Dance, Tantra, Yoga, Meditatie, Biodanza, mooie verbindende ceremonies en nog veel meer!

Heb je zelf een workshop die je graag wil geven, hier heb je de mogelijkheid! Neem contact met ons op, dan overleggen we of het in het programma verwerkt kan worden.

Als je aan het festival wil bijdragen door te koken, mensen naar de bushalte te pendelen of op een andere manier actief te zijn als vrijwilliger zijn we daar ook heel blij mee! Lees de volgende paragraaf voor meer infomatie.

Vrijwilliger

Wil jij ook bijdragen aan het grootste Eigentijdse Jongeren evenement van het jaar? Kom dan helpen als vrijwilliger. Zonder jou kunnen we het Zomerfestival niet tot een succes maken!

Als vrijwilliger draag jij bij aan al het moois dat er tijdens de festivalweek wordt neergezet. Je werkt dagelijks een aantal uur als vrijwilliger. In ruil hiervoor kun je gratis deelnemen aan het festival. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden voor de volgende teams:

 • Infoteam (mensen verwelkomen, eerste aanspreekpunt)
 • Keukenteam (helpen bij de catering: snijden, uitserveren, afwassen)
 • Milieuteam (terrein netjes houden)
 • Lichtteam (opvangen van deelnemers tijdens en na workshops, spaceholden en een luisterend oor bieden)

De volgende teams vragen enige vaardigheden en ervaring. Bovendien vinden de werkzaamheden al vóór het festival plaats. Het voordeel hiervan is dat jij tijdens het festival alle tijd hebt om workshops te volgen en van het festival te genieten!

 • Marketingcommunicatieteam (schrijven van berichten, voorbereiden van beeldmateriaal)
 • Op- en afbouwcrew (beschikbaar voor en na het festival, zwaar fysiek werk)

Draag jij graag bij aan het festival? Meld je aan als vrijwilliger!

 

Huisregels

Om het festival voor iedereen gezellig te houden, zijn er een paar huisregels waar iedereen zich aan dient te houden.

Verkoudheidsklachten = geen festival!
Om jouw veiligheid en die van iedereen op het festival te bewaren vragen wij iedereen met verkoudheidsklachten, verhoging, keelpijn, last van hoesten, neusverkoudheid een loopneus, verlies van smaak of reuk of andere klachten die kunnen wijzen op corona niet naar het festival te komen. Als je je laat testen op COVID-19 en de uitslag negatief is, ben je uiteraard wel welkom. Neem de negatieve testuitslag in dat geval mee.

Als je klachten ontwikkelt tijdens het festival, vermijd dan contact met anderen, meld dit bij de organisatie (meld je telefonisch óf bij de EHBO) en verlaat het terrein. Laat je zo snel mogelijk testen op COVID-19 en laat ons weten wat de uitslag was.

Toegang
Op verzoek van het festival personeel of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld.

Alcohol en drugs
Het EJ Zomerfestival is alcohol- en drugsvrij. Wij zorgen voor de Natural Highs!

Het is wettelijk verboden om illegale middelen zoals drugs bij je te hebben of te verhandelen. 

 De organisatie kan bagage, auto’s, caravans en campers hierop doorzoeken. Tevens zijn overige geestverruimende middelen (waaronder o.a. plant medicijnen en lachgaspatronen) niet toegestaan op het terrein. Indien er drugs of alcohol van je wordt gevonden op het terrein wordt deze in beslag genomen en wordt je direct van het terrein verwijderd.

Medicijnen
Zware medicijnen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen alleen met een doktersverklaring naar binnen.

Roken
Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt.

Geluid
Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties/gettoblasters zijn niet toegestaan op de camping of het festivalterrein. Transistorradiootjes of live muziek zijn uiteraard welkom. Op de camping is het na middernacht stil.

Afval
Volle vuilniszakken kun je kwijt bij de afvalpunten die op de camping aanwezig zijn. Samen houden we het terrein schoon en netjes.

Glas
Glas is op het gehele terrein verboden, dus ook op de campings. Je mag wel een stenen of plastic beker meenemen.

Hinderlijk gedrag
Hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de festivalvreugde is niet toegestaan. Het is ook verboden om de festivaltenten te beklimmen.

Handel
Zonder toestemming van de organisatie worden er geen goederen verhandeld, samples uitgedeeld of geflyerd op het festivalterrein, de campings of de parkeerterreinen.

Huisdieren
Worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping.

Copyright Eigentijdse Jongeren 2020 | All Rights Reserved | Created by: Prayanadesign

Need Help? Chat with us